Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас ще се бори с VF-17 през втория си сезон в F1

Хаас ще се бори с VF-17 през втория си сезон в F1

72
0

Тимът на Хаас показа официално болида си VF-17, с който ще се бори през втория си сезон във Формула 1, въпреки че първи кадри с него се появиха още вчера, докато отборът провеждаше филмов ден на пистата Каталуния.

Американският екип пусна кадрите на уебсайта си и в социалните платформи.

VF-17 е автомобилът, с който Хаас ще се бори да подобри постиженията от дебютния си сезон в Гран при – 29 точки и осмо място в класирането при конструкторите.

„Да участваш във Формула 1 носи ниво на разпознаваемост и доверие, каквито просто не можеш да придобиеш чрез традиционна реклама”, заяви шефът и основател на отбора Джийн Хаас.

„Хората искат да им покажеш какво можеш и тогава са склонни да ти повярват. Това бе и първоначалната ни концепция – да ги убедим в способността си да свършим нещо, което другите не могат. В производството на машини целта ни е да правим по-големи, по-добри, по-бързи и по-леки устройства. Същото гоним и в автомобилния спорт. Хората виждат какво сме в състояние да постигнем във Формула 1 и вярват, че Хаас Отомейшън може да произвежда машини от световна класа.”

VF-17 е създаден според новите правила в F1 и съответно има по-широко предно крило, по-големи дефлектори, по-ниско и широко задно крило. Автомобилът ще е с по-големите гуми на Пирели.

„Мисля, че педалите са същите, но всичко останало е много различно в сравнение с миналогодишната кола”, заяви шефът на отбора Гюнтер Щайнер. „Винаги се опитваш да създадеш по-бърз автомобил, а по принцип това означава по-лека кола. Сега можем да работим с баласт и съответно да постигнем по-добро разпределение на теглото.“

„Аеродинамиката е напълно нова, както и гумите. Автомобилът изглежда по-агресивен. По-лек и аеродинамично по-ефективен. Всичко, което научихме от първия си болид, приложихме във втория.”

Цветовете от първия автомобил на Хаас са претворени във VF-17, но цялостната схема на оцветяване е различна.

Ромен Грожан и Кевин Магнусен са пилоти на Хаас за сезон 2017 г. във Формула 1.