Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Halo получи добри оценки от Розберг, Рикиардо, Хюлкенберг и Сайнц

Halo получи добри оценки от Розберг, Рикиардо, Хюлкенберг и Сайнц

29
0

Устройството Halo, което бе тествано от четирима пилоти в първата свободна тренировка преди Гран при на Белгия, получи добри оценки от състезателите. Нико Розберг (Мерцедес), Даниел Рикиардо (Ред Бул), Нико Хюлкенберг (Форс Индия) и Карлос Сайнц (Торо Росо) изпробваха системата, като Розберг дори записа най-доброто време в сесията с нея.

„Беше добре да изпробвам Halo. Със системата е свършена страхотна работа, защото изобщо не ме дразни или притеснява по време на каране”, обясни Розберг. „Нямаше никакви грижи с видимостта. Знам, че не изглежда особено добре отстрани – колите със сигурност няма да станат по-красиви, но е толкова голяма стъпка по отношение на сигурността, че съм убеден в полезността на системата.”

Сайнц и Рикиардо също отбелязаха, че не са имали грижи с видимостта.

„При напускане на бокса устройството е точно по средата (на зрителното ти поле) и малко те дразни. До края на обиколката обаче, вече дори не го забелязваш. Очите свикват – някак го заобикалят. Затова имаме две очи!”, шеговито коментира Сайнц.

Рикиардо досега бе правил изпитания с Aeroscreen-а, разработен от Ред Бул и за първи път тества Halo. Австралиецът бе доволен от възможността да изпробва устройството, и то на Спа. Според него работата по системата трябва да продължи в същия дух и повече състезатели да проведат проби с нея до края на сезона.

„Така ще можем да дадем обратна информация. Ние получихме малко домашно – таблици за попълване. Като цяло не беше лош тест”, допълни Даниел.

Хюлкенберг от своя страна изрази изненада от липсата на проблеми с видимостта. Пилотът на Форс Индия критикува Halo-то наскоро, а след теста на Спа заяви, че се е чувствал странно, но видимостта не е била „твърде лоша”. Все пак Нико добави, че устройството изисква време, за да свикнеш с него.