Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън е бърз като Сена, но не така безпощаден, смята Пади Лоу

Хамилтън е бърз като Сена, но не така безпощаден, смята Пади Лоу

60
0

Люис Хамилтън има същата бързина като Аертон Сена, но не е така безпощаден на пистата, както бразилеца. Това смята сегашният технически директор на Уилямс Пади Лоу, който е един от малкото в падока, който е работил и с двамата пилоти.

Миналия уикенд Хамилтън изравни Сена по брой на първи стартови позиции – 65, а двамата имат и по 3 световни титли. Това даде повод те да бъдат сравнявани.

Лоу е работил със Сена в Макларън през 1993 г., а с Люис през почти цялата му кариера в F1 от 2007 г. насам. „Без съмнение Хамилтън има същата чиста скорост, като Сена, коментира Лоу. – Тези велики пилоти са способни да направят изключителна обиколка и мисля, че видяхме такова нещо от Люис в Канада в събота. Може би според очакванията и симулациите на Мерцедес, такова време не беше постижимо с колата.

В тима може би си мислеха, че Ферари са по-бърз след 3-ата свободна тренировка. Но видяхме как Люис излезе и постигна още по-добри времена. Те (пилотите като Хамилтън и Сена) не могат да го правят всяка събота, но когато се изисква нещо наистина изключително, те излизат и правят обиколка, за която си казваш: „Откъде по дяволите дойде това.“

Лоу обаче смята, че по отношение на характера Люис и Аертон са доста различни. „Хората критикуват Хамилтън за много неща, но всъщност той е истински джентълмен и много честен състезател, смята Пади. – Труден съперник, но честен. Докато Аертон беше безпощаден. Той имаше различни тактики да сплашва конкуренцията. През повечето време се борихме срещу него, когато бях в Уилямс. И ни беше трудно да го победим.“