Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не е нарушил правилата според стюардите след преглед на телеметрията

Хамилтън не е нарушил правилата според стюардите след преглед на телеметрията

35
0
Люис Хамилтън

Стюардите в Гран при на Азербайджан не са установили да има нарушение на правилата от страна на Люис Хамилтън по време на втория период зад колата за сигурност. Тогава преди рестарта на надпреварата пилотът на Мерцедес намали скоростта и движещият се зад него на втора позиция Себастиан Фетел го удари.

Пилотът на Ферари се ядоса и се изравни с британеца, след което се блъсна в него странично. Стюардите разгледаха двата инцидента и решиха, че в нарушение е Фетел, който е карал опасно спрямо Люис и получи наказание 10 секунди престой в бокса.

След преглеждане на телеметрията от колата на Люис стюардите са преценили, че той е карал с постоянно темпо и по един и същи начин при всяко рестартиране на състезанието и не е намалил нарочно скоростта пред Фетел, натискайки рязко спирачката.

Фетел заяви, че категорично не приема да има вина за инцидента с Хамилтън в състезанието. Себастиан получи и 3 наказателни точки към лиценза си и вече натрупа 9 т. за последните 12 месеца, като е само на 3 от това да получи много тежка санкция – пропускане на едно състезание.

Предишните 6 т. бяха за: избутване на Фелипе Маса от пистата във Великобритания през 2016 г. (2 т.), причиняване на инцидента в първия завой в Малайзия през 2016 г. (2 т.) и движение на страни при спиране срещу Даниел Рикиардо в Мексико миналия сезон (2 т.)