Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън пое вината за наказанието си от 5 секунди

Хамилтън пое вината за наказанието си от 5 секунди

52
0

Люис Хамилтън пое вината за наказанието от 5 секунди, което получи в Гран при на Бахрейн. Британецът бе санкциониран заради умишлено забавяне на Даниел Рикиардо от Ред Бул при първите влизания в бокса в периода зад кола за сигурност.

Целта на Хамилтън бе да намали темпото, за да има повече разстояние между него и Ботас и механиците да могат по-лесно и спокойно да сменят гумите му веднага след тези на Валтери. Ситуацията обаче не убягна на стюардите на ФИА, а наказанието си Хамилтън изтърпя при второто влизане в бокса.

„Случилото се в питлейна беше наистина изцяло моя грешка. Извинявам се на тима за загубеното време там, каза Ботас. – Не знам дали можех да настигна Фетел, но наказанието направи това двойно по-трудна задача. Благодаря на Валтери, че беше джентълмен.”

Хамилтън благодари на съотборника си, тъй като в края на състезанието той го пропусна без борба на 2-ата позиция, за да може трикратният шампион да преследва лидера Фетел. Той намали разликата до 6 секунди спрямо Себастиан, но не успя да го настигне.

Запитан какво мисли относно отборните заповеди да пропусне Люис, Ботас заяви: „Честно казано като пилот, това може би е най-лошото нещо, което би искал да чуеш. Със сигурност го направих, защото имаше потенциал за Люис да спори с Фетел. Но това не се случи. Тежко е, но такъв е живота. Нямах достатъчно скорост днес и трябва да разберем защо.”