Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се надява проблемите от началото на сезона да са зад него

Хамилтън се надява проблемите от началото на сезона да са зад него

36
0

Люис Хамилтън се надява проблемите от началото на сезона вече да са останали зад него и в следващите състезания през сезона той да няма неприятности с колата. В Русия и Монако британецът имаше сериозни трудности със загряването на гумите, което го остави 4-и и 7-и на финала в двете състезания.

В същото време съотборникът му Валтери Ботас спечели първото и стана 4-и във второто. В Канада обаче той бе недостижим и спечели 3-а победа за сезона, съкращавайки аванса на Фетел от 25 на 12 точки преди идната Гран при на Азербайджан.

„С победата в Канада се надявам проблемите и лошият късмет от началото на сезона да останат зад гърба ми, коментира Люис. – Много е важно да не позволявам на Себастиан да натрупа комфортна преднина, защото той е печелил няколко титли и знае как да се възползва от проблемите на съперниците си.

Трябва да притискам него и Ферари във всеки уикенд до финала. Той е от пилотите, които не допускат грешки, но въпреки това не трябва да го оставям да се чувства спокоен. Много пъти повторих, че тази година шампионатът ще бъде един от най-трудните и най-вълнуващият от много години насам. Имаше хора, които не ми вярваха, но всичко това става реалност.“