Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън №1 в последната тренировка, технически проблеми и трафик забавиха Розберг

Хамилтън №1 в последната тренировка, технически проблеми и трафик забавиха Розберг

39
0

Люис Хамилтън  с Мерцедес беше най-бърз в 3-ата свободна тренировка за Гран при на Великобритания на пистата Силвърстоун. Британецът постигна 1:32.917 и изпревари с половин секунда съотборника си Нико Розберг. Трети и 4-и останаха пилотите на Ферари Кими Райконен и Себастиан Фетел, като изоставането им от пилотите на Мерцедес отново беше внушително – около 0.8 сек за обиколка.

След излелия се снощи дъжд пистата беше доста „зелена“ в началото на тренировката и пилотите трудно намираха добро сцепление.

В началото на сесията поведе Фетел, след това за момент дори Алонсо излезе на първо място. Постепенно обаче нещата си дойдоха на мястото, като поведе Розберг. По-късно той беше изместен от съотборника си Хамилтън, който записа 1:33.333 мин. Това бе с близо 0.4 сек по-добро от постижението на Нико. Трети беше Райконен, който отново бе по-бърз от Фетел, но на 1,2 сек зад Хамилтън.

При последните квалификационни симулации Хамилтън свали до 1:32,917 мин. Заради теч на масло Розберг направи само една бърза обиколка в края, но попадна в трафик и остана на 0.552 сек от времето на Люис. Райконен остана 3-и на 0.775 сек, като изпревари Фетел с повече от 0.2 сек.

Силната форма на Торо Росо затвърдиха Макс Верстапен и Карлос Сайнц, който се класираха 5-и и 6-и с отлично балансираното шаси, настроено за висока скорост в завоите. Малко по-добре се представиха пилотите на Уилямс спрямо петъчните тренировки. Маса и Ботас заеха съответно 7-ата и 8-ата позиция, но им липсваше скорост в бързите завои, за да се по-близко до пилотите в челото.

Заради изтичане на хидравлична течност Алонсо с Макларън направи едва 6 обиколки, като в края на успя да извърши квалификационна симулация. Това го остави едва 18-и, като зад него бяха само пилотите на Мейнър Маруся.