Начало Картинг Хасково приема 5-ия кръг от шампионата по картинг

Хасково приема 5-ия кръг от шампионата по картинг

88
0

Пистата в Хасково ще приеме 5-ия кръг от националния шампионат по картинг този уикенд. По първоначален план състезанието трябваше да се проведе в Букурещ на същите дати. Но заради изискванията за участие със специални гуми от домакините в Румъния и невъзможността на нашите пилоти да си набавят такива, бе решено надпреварата да се проведе в Хасково.

Във висшия клас KZ2 след 4 кръга води убедително Владимир Арабаджиев със 125 точки, следван от Александър Цветанов с 84 т. и Симеон Симеонов с 80 т., който не кара в псоледните 2 състезания. С точка по-малко е Васил Коларов на 4-а позиция. Владо обаче ще пропусне кръга заради лични ангажименти и това ще даде шанс на Симеонов да го настигне в класирането и дори да го изпревари ако вземе 2 победи на писта, която му е домашна и познава много добре.

В клас Ротакс Джуниър след 4 кръга битката за титлата е много оспорвана. Води старозагорският пилот Кристиян Христов с 317 точки, следван от Николай Петров с 294 т. и от Христо Пенов с 292 т. Тук се очертава борбата за бъде изключително оспорвана до края на сезона, до който има освен този и още един кръг в Кюсатнедил, като и тримата състезатели са много добре подготвени и имат реален шанс за титлата.

В клас Мини също трима изявени състезатели с шансове за титлата, като тук разликите са по-големи. Начело е Александър Коларов със 175 точки, следван от Паоло Христов със 151 и Любомир Малкочев със 130 т.

При нaй-малките Мини Бг убедителен лидер е Никола Цолов с 386 т. Той спечели най-много точки от всеки един от 8-те кръга и има цели 147 т. преднина спрямо най-близкия си преследвач Димитър Иванов. Изглежда, че няма да има кой да го спре по пътя му към короната.