Начало Рали Хенинг Солберг преговаря за бюджет за 8 WRC кръга

Хенинг Солберг преговаря за бюджет за 8 WRC кръга

39
0
Хенинг Солберг

Хенинг Солберг се опитва да си осигури бюджет, който да му позволи да участва в осемте кръга от световния рали шампионат след надпреварата в Аржентина.

Норвежкият пилот участва в два от проведените досега четири състезания. В Швеция той бе седми, а в Португалия постигна още по-добър резултат – пето място. Солберг се състезава с Форд Фиеста RS WRC за Адапта Моторспорт и призна пред официалния сайт wrc.com, че се старае да намери необходимите средства за повече участия.

Малкълм (Уилсън – шефът на М-Спорт, б.а.) има кола за мен за Сардиния и сме близо до приключване на дискусиите. Надявам се да успеем да караме във всички надпревари с изключение на Аржентина. В момента това ми е мечтата – обясни Хенинг.

Солберг е един от най-опитните пилоти в ралитата. Той има 113 старта и се състезава през последните 16 години. Вече на 42 години, Хенинг не се отказва и продължава да има чудесни представяния.

Ралитата са моята страст. За мен това е най-важният автомобилен спорт. Достатъчно добър съм да съм в топ 3 в света, ако бях на правилното място. Надявам се все още да имам шанс да стана номер 2 в някой екип. Искам да покажа колко бърз мога да съм наистина – допълни той.