Начало Рали Хирвонен повежда в Рали Турция

Хирвонен повежда в Рали Турция

32
0

Мико Хирвонен ще премине първи по трасето в неделя, след като завърши начело в съботните етапи на Рали Турция. От тима на Форд решиха да не повтарят малко противоречивата стратегия за умишлено забавяне от петък.

В събота от Форд не искаха да минават първи по трасето, в резултат на което няколко от водещите състезатели с Фокус намалиха умишлено темпото си, за да остане Себастиен Льоб пред тях.

И въпреки че шефът на заводския тим на Форд Малкълм Уилсън призна, че е отворен към използването на тактиката отново, Хирвонен кара на пълна пара в неделя. В резултат на това той е на 16 секунди пред своя съотборник Яри-Мати Латвала и на 34 пред Себастиен Льоб.

Така Хирвонен ще стартира първи в последния ден, в който ще се проведат само три етапа. Същевременно Льоб подчерта, че прави всичко, за да кара с оптимално темпо, за да не прави грешки, и реално това е максимумът от него.

На цели две минути от лидера е Хенинг Солберг , но вече много близо до него е Дани Сордо със Ситроен. Испанецът остави зад себе си проблемите с окачването от петък. Зад тях е Петер Солберг със Субари, а челната осмица е допълнена от Матю Уилсън и Джиджи Гали.

Класиране след втория ден на Рали Турция:
1. Хирвонен (Форд) 3.47:37.8 ч.
2. Латвала (Форд) + 16.1 сек.
3. Льоб (Ситроен) + 34.2 сек.
4. Х. Солберг (Форд) + 2:08.4 мин.
5. Сордо (Форд) + 2:15.0 мин.
6. П. Солберг (Субару) + 2:33.6 мин.
7. Уилсън (Форд) + 3:41.1 мин.
8. Гали (Форд) + 5:20.0 мин.
9. Раутенбах (Ситроен) + 6:08.5 мин.
10. Виагра (Форд) + 7:43.7 мин.