Начало Автомобили Honda ще работи в областта на изкуствения интелект

Honda ще работи в областта на изкуствения интелект

64
0
Honda,Хонда

Honda R&D Co., подразделение на Honda Motor Co. обяви, че ще си сътрудничи с SoftBank Crop в проект за приложението на „емоционален двигател“, технология от областта на изкуствения интелект, която ще позволи на превозните средства да създават собствени емоции. Така нареченият „емоционален двигател“ (emotion enginge – технология, разработена от cocoro SB Corp., която позволява на машините да създават собствени емоции) ще позволи на автомобилите да „споделят“ различни преживявания със своя шофьор. Технологията е разработена от cocoro SB Corp., част от SoftBank Group Company.

В рамките на общото изследване Honda и Softbank ще се опитат да изградят диалог между емоциите на шофьорите и „чувствата“ на автомобила, анализирани с помощта на различни сензори и камери. Проектът ще направи връзката човек – МПС още по-стойността в шофьорските всекидневие.

Проектът за това съвместно проучване ще бъде сред отворените инициативи на Honda в областта на технологиите, свързани с изкуствения интелект. По-рано тази година японската компания обяви, че ще открие нова развойна лаборатория в Токио, фокусирана именно в тази област.