Начало Автомобили Honda Clarity Fuel Cell идва в Европа

Honda Clarity Fuel Cell идва в Европа

50
0

Honda Clarity Fuel Cell покри пробега от 366 мили или 589 км, изискван от Американската агенция по екология. Така еквивалентът на комбинирания разход при модели с бензинов двигател е 1 л гориво за разстояние от 109 км, което е най-добрият в класа резултат за всеки електрически автомобил без двигател с вътрешно горене, в това число и сред напълно електрическите модели и тези с горивни клетки в САЩ.

Clarity Fuel Cell е първият автомобил, под чийто капак е монтирана само система с горивни клетки. Honda намали размера на блока с горивни клетки с 33%, докато мощността е увеличена с 60% спрямо предишния модел FCX Clarity. Благодарение на това екологичният ни модел предлага повече вътрешно пространство и място за петима.

Honda възнамерява да въведе Clarity Fuel Cell на ограничен брой европейски пазари чрез програмата HyFIVE, за да промотира разработването, употребата и наличието на инфраструктура за зареждане на автомобили с горивни клетки. Първите бройки от екологичния модел ще пристигнат в Европа преди края на годината.