Начало Автомобили Honda дава свеж вид и нов двигател на Jazz

Honda дава свеж вид и нов двигател на Jazz

260
0

Изцяло новата визия на Honda Jazz бе показана преди автосалона във Франкфурт този година. Освен промените на външния дизайн и интериора, новият Jazz ще се предлага с 1.5-литров бензинов двигател i-VTEC 130 к.с. за първи път в Европа.
Външните промени приравняват Jazz с последния стил, наложен на семейството на Honda. В това се включва предната решетка и фаровете Solid Wing Face. Предната броня е изваяна, с по-агресивни контури около вентилационните отвори. Отзад решетъчните секции се свързват с лъскава черна лента за отделяне над трапецовидна долна секция. Подобренията в екстериора се оформят с добавянето на металик цветовата опция Skyride Blue.

Бензиновият двигател на Honda със 130 к.с. комбинира висока мощност с нисък разход на гориво и отговаря на строгите стандарти за емисии Euro 6. Той постига икономия на гориво от 5.4 л/100 км и емисии на CO2 от 124 гр/км със CVT автоматичната трансмисия, която е опция. Системата CVT е преработена, за да осигури по-линейна и рафинирана реакция при ускорение. Бензиновият двигател с мощност 130 к.с. се предлага като част от новия динамичен клас, който се допълва от по-тънък преден сплитер под долната решетка и дифузьор с тройна пластина към задната броня. И двете са акцентирани, като имат спортна червена линия. Динамичният клас също включва LED фарове, предни фарове за мъгла, странични прагове, спойлер на задната врата и леки лети джанти 185/55 R16. Интериорът се отличава с уникален модел на тапицерията и кожен волан и лост за скоростите с оранжев шев.

Новият Honda Jazz запазва изключителната гъвкавост на предишния модел, включително багажно пространство от 354 литра (до 897 литра със сгънати задни седалки) и пространство за пътници, което е ненадминато в класа. Уникалната система Magic Seat на Honda, която разделя задната в съотношение  60:40, позволява многобройни конфигурации на товара с максимална дължина от 2480 мм и максимална височина 1280 мм.

Стандартното оборудване на Jazz включва круиз контрол, отопляеми седалки, автоматични фарове и система City-Brake Active. По-високите класове включват системата Honda Connect със 7-инчов дисплей и камера за паркиране в задната част, безключов достъп и старт на двигателя, както и усъвършенствани технологии за безопасност като предупреждение за предупреждение при сблъсък, предупреждение при напускане на лентата и разпознаване на пътни знаци.
Бензиновият двигател с мощност 102 к.с. 1.3 i-VTEC ще продължи да се предлага на всички нива на Jazz, с изключение на новия динамичен клас.