Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда няма да доставя двигатели на Торо Росо

Хонда няма да доставя двигатели на Торо Росо

43
0

Хонда обяви, че няма да доставя двигатели на екипа на Торо Росо от следващия сезон. Това потвърди говорител на японската компания. Тя се завърна този сезон във Ф1, като снабдява със задвижващи системи Макларън. Тя обаче няма желание да прави това за още един отбор, като иска изцяло да се концентрира върху екипа от Уокинг, особено с оглед на ужасяващия сезон за двете страни до момента.

Евентуалното снабдяване на Торо Росо с двигатели Хонда щеше да улесни ситуацията за отборите на Дитрих Матешиц, като би било по-лесно да се убеди Ферари да доставя най-новите си мотори от догодина само за един отбор – Ред Бул. Двата тима искат да получават от Скудерията най-новите спецификации на агрегата, но засега от Маранело предлагат само вариант с тези от 2015 г.

От компанията са изтъкнали също като причина за отказа късния етап от сезона и невъзможността да промени плановете си за 2016 г., за да доставя двигатели на друг тим. Преди няколко месеца от Хонда обявиха, че биха приели да снабдяват и още отбори в бъдеще, но явно на този етап за 2016 г. са решили да не се ангажират с други тимове.