Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда ще изпробва нов мотор в Бахрейн

Хонда ще изпробва нов мотор в Бахрейн

26
0

Хонда ще тества нова спецификация на двигателя на тестовете на пистата Сахир след Гран при на Бахрейн, съобщава испанското издание Marca. Според информацията спортният шеф на компанията за F1 Юсуке Хасегава е потвърдил, че проблемът в момента на задвижващата система е двигателят с вътрешно горене.

Ако новият мотор се окаже достатъчно надежден и мощен в болида на Макларън на изпитанията на пистата Сахир (18-19 април), той ще направи дебюта си още в Гран при на Русия в края на този месец, което е един кръг по-рано от предвиденото – за Гран при на Испания.

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо пък е обещал, че първо ще проведе преговори за нов договор със сегашния си тим, а няма да води тайни такива преди това с други екипи. Сегашният контракт на испанеца изтича в края на тази година и засега не е ясно дали ще бъде подновен.

Мнозина смятат, че заради неконкурентния пакет на Макларън-Хонда за последните 3 сезона Алонсо няма да остане в Уокинг и през 2018 г. Според други, като Марк Уебър, той ще си тръгне още преди края на сезона.

„Фернандо ни каза, че няма да говори с никой друг преди да проведе разговори с нас. Ние сме доволни от решението му“, каза изпълнителният директор на Макларън Зак Браун. – Той е велик пилот и се трудни много усърдно. Нашите взаимоотношения са добри.“