Начало Автомобили Honda представи новия Type-R и електрическото си бъдеще в Женева

Honda представи новия Type-R и електрическото си бъдеще в Женева

57
0

„Electric Vision“ – визията на Honda за бъдещето – две трети от европейските продажби ще бъдат с електродвигатели до 2025

Хибридните и плъгин хибридните, електрическите автомобили с батерии и тези с горивни клетки ще бъдат две трети от европейските продажби на Honda до 2025 г. Първият продукт от този стратегически план ще бъде лансиран в Европа през 2018 г.

Тези ключови детайли от бъдещите планове на марката разкри Кацуши Инуе, президент на Honda Motor Europe, по време на започналия от днес за медиите в Женева автомобилен салон.

  1. Електрическото бъдеще до 2025 г.

Така че европейските купувачи ще се радват на серийни плъгин хибриди, електромобили с батерии и модели с горивни клетки като 

Honda Clarity Fuel Cell, чиито продажби в Стария свят са вече факт от края на миналата година. Най-високотехнологичният автомобил с горивни клетки е водеща в класа автономност от 700 км.

Обявяването на електрическата стратегия дойда броени седмици, след като марката ни бе обявена за най-бързоразвиващата се за региона през 2016 г. Общо 159 126 автомобила са продадени в Европа до края на декември, което е равносилно на ръст от 20,8% спрямо предишната година.

  1. Емоционалният NeuV

Премиера на щанда ни в Женева е електрическата концепция NeuV с революционния „емоционален двигател“, изучаващ навиците на шофьора и предугаждащ действията му. Освен това автомобилът ще носи приходи на собственика си, тъй като ще функционира и като автоматизирано МПС за споделени пътувания, когато притежателят му не го ползва. Той ще взема и ще оставя пътници по определени маршрути, а при нужда ще доставя електричество и до битовата мрежа. NeuV функционира и като верен помощник и личен асистент на своя шофьор, т. нар. HANA (Honda Automated Network Assistant).

 

Автомобилът е двуместен, а багажникът му събира концептуалния скутер ‘Kick ’n Go’, вдъхновен от едноименния си предшественик, лансиран още от 1970 г. Той е с батерия вместо с верижен механизъм и може да бъде зареден директно в багажника на NeuV.

3. Новият Honda Civic Type R на показ в Женева

Най-дългоочакваната премиера на щанда на Honda е горещият хечбек Civic Type R. Оборудван е с оптимизирания и усъвършенствен 2,0-литров двигател VTEC TURBO, чиято мощност е увеличена с 10 к.с. до 320 к.с., а въртящият момент e  400 Нм.

Новият Type R доразвива спортната динамика на новото поколение на хечбека Civic. Продажбите и производството му ще започнат поетапно от лятото на 2017 г. Подобно на десетата генерация на Civic и той ще бъде глобален модел и ще излиза за всички пазари, вкл. и за Япония и за САЩ, от завода на Honda в Суиндън, Великобритания.

2,0-литровият VTEC TURBO е съчетан с плавна и прецизна 6-степенна механична трансмисия. Безкомпромисният спортист е с по-стегнато шаси и преработено окачване. Очаква се управлението му да е още по-спортно и директно. Новият Type R е по-лек и с по-твърда структура на каросерия от десетото поколение на хечбека. Спрямо предшественика си е с 38% подобрена устойчивост срещу усукване. Шофьорите вече ще се радват на три режима на управление – Comfort, Sport и +R за изживявания на пистата.

4. McLaren-Honda Formula 1

На щанда на Honda бяха и двата болида за сезон 2017. Алонсо и Вандоорн ще управляват наскоро представения McLaren Honda MCL32 с 1,6-литров двигател на Honda RA617H.

5. My Honda – технология за свързаност на автомобила

Honda представя и високотехнологичното нововъведение My Honda, предлагащо допълнителни сигурност, безопасност и функции, достъпни през iOS или Android телефони и съответните приложения.

„My Honda е създадено, за да помогне собственика на автомобила в редица ситуации, независимо дали е зад волана, или вече е оставил колата на паркинга. С помощта на технологията клиентът по-лесно се свързва с дилъра си, споделя Филип Рос, старши вицепрезидент на Honda Motor Europe. Технологията улеснява резервациите, обслужванията и информира собственика за последните иновации в автомобила.

6. Нови стилни аксесоари Honda

Сред останалите новости на щанда на Honda са специалното черно издание на HR-V със съответните интериорни и екстериорни стилистични елементи и 18-инчови алуминиеви джанти. Хечбекът Civic също е представен с черен пакет с предни и странични престилки, заден дифузер и черни огледала.

За Civic Type R се предвидени карбонови елементи като корпусите на огледалата и задния спойлер и красиви червени акценти.