Начало Автомобили Honda UNI-CUB предизвиква програмистите с хакатон

Honda UNI-CUB предизвиква програмистите с хакатон

51
0

Уникалното средство за персонален транспорт Honda UNI-CUB дебютира на изложението Shape: An AT&T Tech Expo, което започва от днес (15 юли) в Сан Франциско. С него марката обяви „хакатон” (от hack и marathon – събитие, по време на което програмисти, дизайнери и проджект мениджъри обединяват усилия, за да разрешат общ проблем) в рамките на изложението. Honda предизвиква компютърните гении да участват в разработването на нов софтуер за UNI-CUB, който би разширил обсега му на действие.

В момента оригиналното превозно средство позволява на ездача си да контролира скоростта и посоката на движение, като просто преместват центъра на тежестта на принципа на балансирането. Програмистите ще използват специална версия на UNI-CUB с фирмената Robot Operating System, съвместима с програмния интерфейс за приложения (API). Софтуерните специалисти ще имат шанса да разработят приложение за дистанционно управление на UNI-CUB чрез смартфон или други мобилни устройства.

Хакатонът ще продължи само 24 часа, в рамките на които така наречените дивелъпъри ще трябва да формулират новите си идеи. В него ще се включат 20 отбора.