Начало Други Honda обяви пилотите си за сериите WTCC на ФИА през 2017 г.

Honda обяви пилотите си за сериите WTCC на ФИА през 2017 г.

57
0

Honda обяви че Тиаго Монтейро, Норберт Михелиц и Рио Мичигами се тримата заводски пилоти за този сезон в световния шампионат за туристически автомобили на ФИА (WTCC). Тримата ще карат последната версия на състезателната кола Honda Civic WTCC, чиято разработка приключи от Honda R&D и JAS Motorsport тази зима.

За Тиаго 2016 г. е най-добрият му сезон в неговата кариера като пилот в WTCC. След като бе първият португалски пилот, който бе лидер в световен шампионат на ФИА, след като спечели в Словакия, Монтейро завърши 3-и и стана най-популярният победител в домашното си състезание по улиците на Вила Реал през юни. 40-годишният пилот ще кара в своя 5-и пълен сезон с Honda през 2017 г., след като направи състезателния си дебют със Civic WTCC на пистата Сузука в Япония през 2012 г.

Унгарският пилот Норберт Михелиц е на 32 години и дойде в заводския отбор на Honda през 2016 г., след като 3 сезона караше в частен тим със Civic и два пъти печели Трофея на WTCC за независимите отбори. Той водеше за невероятната троюна победа (1, 2 и 3) в Япония и стана 4-и в шампионата на пилотите.

Рио Мичигами направи своя дебют в WTCC с 4-ата кола Civic на Тун Ринг Мотеги миналата година и натрупа голям опит с автомобила по време на зимните тестове. 43-годишният пилот се състезава в престижния японски шампионат Super GT с Honda NSX и с 2000. Сега ще бъде първият японец с пълен сезон в WTCC.

За 2017 г. Honda не предвижда в заводския тим от WTCC място за Роб Хъф, който завърши 6-и миналия сезон в крайното класиране и спечели първата си победа на пистата Пол Рикар във Франция.