Начало Рали Хюндай иска да си върне изгубеното на старта на сезона в Мексико

Хюндай иска да си върне изгубеното на старта на сезона в Мексико

24
0

Екипът на Хюндай иска да си върне част от загубеното в началото на сезона в WRC в предстоящото в края на седмицата рали Мексико. В Монте Карло и Швеция пилотът на тима Тиери Нювил водеше убедително, преди да допусне глупави грешки и да отпадне от надпреварите. И сега в корейския тим са амбицирани повече отвсякога да се представят на максимално добро ниво и да върнат самочувствието си на тим, който има претенции да се бори за титлите.

В Мексико обаче условията ще да се доста по-различни от тези в първите 2 кръга. Температурите ще са доста по-високи при голяма надморска височина и чист макадам. Някои от отсечките ще бъдат на 3000 метра над морското равнище. За да се подготвят добре за надпреварата, в Хюндай направиха 5 дни тестове в региона на Гранада, Испания при условия, подобни на тези, които ще има в Мексико.

Заради голямата надморска височина двигателите ще са с понижена мощност от около 10% заради по-малкото количество кислород във въздуха. А това за новите WRC коли означава близо 40 конски сили по-малко и това със сигурност ще затрудни работата на екипажите.

„Мексико е едно от най-трудните ралита в календара с надморска височина и климат, който е много различен от този на последното рали в Швеция, каза спортният директор на Хюндай Мишел Нандан. – Тези условия ще притиснат пилотите и коли към лимита на възможностите им. Последните надпревари бяха трудни за нас. Но знаем, че колата може да се бори за победи. Уверени сме, че можем да се върнем силни в Мексико, където записахме първия си подиум през 2014 г.”

„Мексико е уникално и забавно състезание, каза Нювил. – Можем наистина да натискаме заради познанията и опита, които имаме от предишните сезони. Уверени сме, че можем да се представим добре. Колата вече демонстрира какво може в Монте Карло и Швеция. И трябва да излезем и да покажем на какво сме способни.”