Начало Автомобили Hyundai ще продава версия на ix25 в Европа и САЩ от 2017...

Hyundai ще продава версия на ix25 в Европа и САЩ от 2017 г.?

42
0

Hyundai ще продава версия на субкомпактния SUV ix25 в Европа и САЩ от 2017 г., заяви източник от компанията пред Аутомотив Нюз Юръп.

По този начин компанията ще има автомобил в бързо развиващия се сегмент малки SUV-ове, в който продажбите растат със сериозен темп. Според данните на JATO Dynamics само за първите шест месеца на настоящата година има увеличение от 89% в броя реализирани коли от този клас. Продажбите са достигнали 390 100, като се очаква до края на годината да надхвърлят половин милион. Анализатори предвиждат повишение до 1 млн. коли годишно до 2020 г.

ix25 се продава в Китай, където се и произвежда. Засега няма официално потвърждение за въвеждането му на европейския и американски пазари.

– Автомобилът бе разработен специално за Китай – допълни говорител на компанията.

Моделът бе показан на автомобилното изложение в Ченгду през август. Той е на същата платформа като Soul на Kia, твърдят медии в Китай. Hyundai Europe показа концепция за субкомпактен SUV по време на женевския салон в началото на годината. Тя се казва Intrado, но не бяха дадени подробности дали ще има производствена версия.

Засега Hyundai ще влезе в този сегмент с нов вариант на New i20 – модел, който ще дебютира следващата пролет. Догодина трябва да се появи и триврата купе версия на i20, като се обмислят и други възможности.