Начало Други Hyundai Motorsport започна тестове на New Generation i30 TCR

Hyundai Motorsport започна тестове на New Generation i30 TCR

38
0
Формула 1

Първият проект на Hyundai Motorsport за пистови състезания направи голяма крачка напред с първия тест на New Generation i30 TCR.

Изпитанията се състояха на пистата Моторленд Арагон в Испания. Екипът направи няколко пробни обиколки с колата преди теста, но трите дни на трасе дадоха на инженерите възможност за първи път да съберат данни за поведението на автомобила в реални тренировки.

Изпитанията преминаха без съществени проблеми с издръжливостта на автомобила. Екипът изпробва различни настройки, като Габриеле Таркини търсеше оптимален баланс в различни сектори на пистата. По време на теста бе работено и по двулитровия двигател с турбокомпресор, който е свързан с 6-степенна секвенциална скоростна кутия.

Базиран на серийния автомобил New Generation i30, новият състезателен автомобил е проектиран спрямо изискванията на TCR. Категорията вече представлява база за редица международни и национални шампионати, както и за класове, които участват в състезания за издръжливост.

След теста автомобилът се върна в централата на Hyundai Motorsport в Алценау (Германия), където отборът ще се подготвя за следващата фаза от процеса на разработване.

„Първият тест на нов автомобил винаги е много вълнуващ момент от даден проект и това, че преминахме тридневни изпитания без съществени проблеми, го прави още по-добър”, заяви ръководителят на отдел Customer Racing Андреа Адамо. „Успяхме да свършим цялата планирана работа, което очевидно е добър старт на натоварения ни график за разработване на проекта New Generation i30 TCR. Работихме над баланса на автомобила и започнахме да разработваме базова конфигурация. Сега имаме основа за бъдещи тестове, когато ще се фокусиране върху извличането на максимална динамика от отделните компоненти.”

Тестовете на New Generation i30 TCR ще продължат през лятото и есента в Европа. Очаква се първите завършени автомобили да бъдат доставени на клиентите в началото на декември.