Начало Рали Хюндай смениха Ханинен със Сордо за рали Аржентина

Хюндай смениха Ханинен със Сордо за рали Аржентина

22
0
Дани Сордо

Екипът на Хюндай реши Дани Сордо да кара в рали Аржентина вместо Юхо Ханинен. Отборът има само един постоянен титуляр тази година – Тиери Нювил. Вторият автомобил i20 WRC се споделя между Сордо, Юхо Ханинен и Крис Аткинсън.

Първоначалният план на тима бе Ханинен да е зад волана на втората кола в Аржентина. Сордо обаче направи забележително представяне в четвъртия кръг от първенството в Португалия (където спечели и две отсечки) и Хюндай решиха да му дадат още един шанс. Екипът се надяваше да има възможност да пусне три автомобила в Аржентина, но логистиката на рали извън Европа не го позволи.

Промяната в пилотския състав за следващия WRC кръг ще бъде надлежно отразена в програмата на Ханинен. Той няма да изгуби участие.

Сметнахме, че е честно да пуснем Дани и в следващата надпревара заради отличното му представяне в Португалия – коментира шефът на отбора Мишел Нандан. – Обмислихме варианта за три коли, но вече имахме заявени две, което означаваше, че логистично и практически не можем да пуснем повече при настоящите срокове за поправки. Затова обсъдихме ситуацията с Юхо – той прояви разбиране и благородно прие промяната, като ще има важна роля в тренировките в Аржентина.

Сордо заяви от своя страна, че е много благодарен на отбора за тази възможност. Испанецът съжаляваше, че не е могъл да се бори до финала в Португалия, но ще използва вече силната база в следващия старт, за да продължи работата по автомобила.

Ханинен пък сподели, че изцяло подкрепя решението на тима, макар, разбира се, да е искал той самият да се състезава.

Знам, че тимът обмисли варианта за три коли и оценявам жеста, но обстоятелствата в момента просто не го позволяват. Все пак ще участвам в тренировките и ще подкрепям Тиери и Дани, както и останалата част от отбора – допълни Ханинен.