Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не знам дали по-късата база ще ни даде предимство

Фетел: Не знам дали по-късата база ще ни даде предимство

57
0
Даниел Рикиардо

Лидерът в световния шампионат Себастиан Фетел отрече по-късата база на Ферари да му гарантира предимство пред Люис Хамилтън и тима на Мерцедес. Германецът обясни в претъпкания моторхоум на Скудерията, че отново всичко ще се реши в едно много дълго състезание по улиците на Монте Карло от работата с гумите и темпото с различните типове.

Той не отрече, че по-добрата управляемост на колата му е много важна по тясното трасе, но каза, че състезанието ще е много дълго и тежко.

„Имаме отличен автомобил и екип този сезон, но Мерцедес е тимът който доминира тук и изобщо в последните две години и трябва да се сравняваме с тях”, каза Себастиан, който допълни, че в досегашните 5 състезания в не малка степен всичко се е решило и от шанса. „Борихме се и в петте старта и можехме да ги спечелим, ако нещата се бяха развили малко по-различно. Но не се случи. Понякога бяхме страната с малшанса, но сезонът е дълъг. Най-важното е, че бяхме в битката. Имали сме накъсани петъци, трудни съботи, но в надпреварите участвахме в борбата – това има значение. То доказва, че автомобилът ни е силен, както и че вършим добра работа. Не съм притеснен.”

Според четирикратния световен шампион новите по-широки болиди наистина ще са по-трудни за контрол особено в най-тесните места на трасето, но всичко ще е отново въпрос на настройки и от страна на самите пилоти. Той отново изрази респект към големия си съперник Люис Хамилтън, който по-рано на своя брифинг обяви, че онова, което го е изненадало при Фетел този сезон е… колата!

Кими Райконен от своя страна заяви, че никак не е притеснен от по-слабото темпо на Ферари в последния сектор на пистата в Барселона преди две седмици – нищо, че той най-много прилича на трасето в Монако с остри завои.

„Подобни сравнения не са точни, защото писта с писта не си приличат. Условията са различни, настройките, колите и този уикенд всичко може да е различно”, каза финландецът.

И двамата пилоти на Скудерията заявиха, че с новите планки за управление на съединителите и цялата система за стартиране е направена крачка напред.