Начало Автомобили Изцяло новият Opel Insignia Grand Sport e в последна развойна фаза

Изцяло новият Opel Insignia Grand Sport e в последна развойна фаза

42
0

Новият Opel Insignia Grand Sport в момента е в края на последната си развойна фаза. Въпреки че следващото поколение на флагмана на Opel скрива елегантността си от любопитните погледи с доста сериозен камуфлаж, величествеността на новия петместен модел е видима. Opel Insignia Grand Sport е базирана на изцяло нова архитектура и има значително по-голямо междуосие (над девет сантиметра повече). Но благодарение на значително по-късите предни и задни надвеси, тя е само с 5,5 сантиметра по-дълга от предшественика си. По-широките с един сантиметър следи и по-ниската с три сантиметра линия на покрива подчертават елегантната стойка на Insignia Grand Sport. Тези променени пропорции осигуряват на следващото поколение на флагмана на Opel повече атлетизъм и впечатляваща визия от когато и да било.

Но Insignia Grand Sport не просто изглежда по-атлетична – тя има значително по-спортни гени. Ефективността по отношение на пространството и намаляването на теглото са били сред приоритетите на инженерите при създаването на автомобила: с използването на по-леки материали те са успели да снижат теглото с до 175 килограма в сравнение с досегашния. Оптимизираната компановка позволява създаването на по-просторен интериор и разбира се на разположение е широка гама от високи технологии.

“Името Opel Insignia Grand Sport казва всичко. То отразява не само ефективната динамика на Monza Concept, но и историческата ни гордост въплътена в разкошни класически модели на Opel като Kapitän, Admiral and Diplomat,” отбелязва изпълнителният директор на Opel Group CEO д-р Карл-Томас Нойман. „Нашият бъдещ флагман представлява ново измерение – елегантността, лекотата и спортният дух се съчетават, за да създадат изключително атрактивна комбинация.”

С новата Insignia Grand Sport, компанията започва нова глава в историята на своите върхови модели. През 2008 година предшественикът постави началото на нова за Opel ера от гледна точка на развойна работа и дизайн – и се превърна в любим на клиентите модел. Продадени бяха над 900 000 автомобила Insignia, който бе определен и за „Автомобил на годината“ през 2009 година. На Автомобилното изложение във Франкфурт (IAA) през 2013 година Opel показа как вижда бъдещето на автомобила със студията Monza Concept. Леки, атлетични, ефективни и с високо ниво на комуникационна свързаност – това ще са следващите автомобили на Opel. С Insignia Grand Sport Opel представя друг потенциално успешен модел, който претворява в реалност тези стандарти.

Insignia Grand Sport стабилно продължава подхода започнат от Opel в компактния клас с най-новото поколение на Astra. Новият модел е малко по-голям по външни размери от актуалната Insignia, но това води до значително увеличение на вътрешния му обем, поставяйки го в по-висока лига по отношение на размер, интериорен простор и комфорт. Въпреки че новаторските технологични решения подчертават бъдещите амбициозни стандарти за върховия модел на Opel, компанията остава вярна на своята философия: мобилността и създаващите нови тенденции технологии трябва да останат достъпни и приемливи за широката публика. По този начин Insignia Grand Sport представлява една шикозна алтернатива на значително по-скъпи автомобили.

Официалната премиера на Opel Insignia Grand Sport ще се състои през март 2017 година на автомобилното изложение в Женева.