Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имаме нужда от подобрения на пакета за голямо аеропритискане, заяви Ботас

Имаме нужда от подобрения на пакета за голямо аеропритискане, заяви Ботас

32
0
Валтери Ботас,Люис Хамилтън

Валтери Ботас смята, че тимът му Мерцедес има нужда да подобри пакета си, който използва на писти, които изискват голяма сила на аеродинамично притискане, като Монако и Хунгароринг.

И на двете писти Мерцедес не беше на ниво този сезон. Там двойни победи постигна тимът на Ферари, като първи бе Себастиан Фетел, а втори Кими Райконен.

До края на сезона има още едно такова състезание на бавно трасе, изискващо голямо притискане, – в Сингапур в средата на септември. А предстоящите 2 състезания преди него в Беглия на Спа и в Италия на Монца се считат за по-подходящи за Мерцедес заради бързите си завои и дълги прави.

„Мисля, че следващите 2 състезания на хартия трябва да са по-добри за нас спрямо Ферари, заяви Ботас. – Определено имаме работа за вършене по пакета с максимално аеродинамично притискане.  Те (Ферари) са бързи в завоите. А има още много трасета, които изискват много притискане.“

Ботас освен това определи сезона си до момента като среден, въпреки че спечели 2 победи и 2 полпозишъна в едва първата си година в екипа на Мерцедес. „Надявах се на малко по-добра позиция в шампионата, зави Валтери, който е на 33 точки от Фетел и на 19 от съотборника си Хамилтън. – Имахме някои трудни състезания.“