Начало Други Италианско преследване на Картинг писта „Варна”

Италианско преследване на Картинг писта „Варна”

381
0

Ден преди Бъдни вечер, 36 пилота от цяла България се впуснаха да мерят сили помежду си в луда надпревара на автомобилното състезание, тип „италианско преследване” на картинг писта „Варна”. Атмосферните условия не попречиха нито на участниците, нито на зрителите да покажат видимо присъствие, способно да конкурира който и да е кръг от професионално автомобилно състезание. Очакванията на всички бяха „възнаградени” от появата на расови автомобили, напомпани с мощност до безкрайност. Състезането протече в 2 дни, първият от които бяха предварителните тренировки, неотстъпващи по емоционалност и адреналин на официалните стартове. На пистата застанаха автомобили, разделени в два класа – до 1600 куб.см. и над 1600 куб.см., без горна граница. В малкия клас интригата превъзбуди всички участници, благодарение на минималната разлика във времената, дадени от тях. В Борбата за челните места се впуснаха в яростна надпревара както автомобили от недалечното минало, така и съвременни „спортисти”. Победител в този клас, изненадващо за някои за други не, стана варненецът Росен Русев, управляващ ВАЗ 2105Х1.
Участниците в големя клас не се смутиха от появата на автомобили с видимо превъзходство, напротив, амбицира ги и дори те самите разпознаха в себе си, че са способни да се противопоставят на всеки един свой конкурент. С всяка изминала гонка, пилотите подобряваха персоналните си постижения, устремени към спечелване на кръга от шампионата. Във финалната серия на старт застанаха 500-те „коня” на Mitsubishi EVO 8 срещу пилотските умения на Красимир Стефанов, с BMW 323. И точно тук BMW -то беше предадено от две последователни грешки на пилота си, но това не поколеба публиката да го аплодира. Равносметката: шампион в класа си стана Алекс Бох , Mitsubishi EVO 8.
Надпреварата беше контролирана от наблюдаващи съдии, със съдействието на Съюза на Българските Автомобилисти, председателствана от инж. Димитър Димитров, и с вещото мнение на Янаки Янакиев ( навигатор на рали шампиона Димитър Илиев) и Йордан Атанасов (рали състезател).
Организаторите от картинг писта Варна ще развият този тип състезания, подтиквани от небивалия интерес от страна на всички привърженици на високите скорости.