Начало Други Избраха Николай Гочев за автомобилист №1 на Варна за 2016 г.

Избраха Николай Гочев за автомобилист №1 на Варна за 2016 г.

58
0

Николай Гочев бе избран за автомобилист №1 на Варна за 2016 г. по време на специална церемония вчера в МОЛ-Варна. Класацията се състоя за 13-а поредна година, като Гочев заслужи първото място с европейската си титла в Офроуд дисциплината БАХА. Купи и грамоти получиха също и други варненски пилоти и навигатори от националния рали шампионат, както и призьорите в националния ретро рали шампионат – Хисторик Ригулярити рали шампионат.

Николай Ковачев и Росен Колев получиха своите отличия за първо място в генералното класиране на ретро шампионата, Детелин Нанев и Габриела Нанева получиха своите награди за второто място в шампионата, а Георги и Светлана Георгиева за третото си място.

Георги Георгиев получи и купа за шампионската си титла в дисциплината слалом. Награди получиха също навигатора Янаки Янакиев, Станислав Владимиров – шампион в клас RC3, Тодор Атанасов и Иван Минев – шампиони в клас НС4, Боян Безус и Димо Бозуков – трети в клас RC4.

Отличия имаше и за шампиона сред навигаторите в рали шампионата – Давид Кварацхелия (Давидоне), вицешампиона Йордан Атанасов, както и за Здравко Минев – второ място в клас RC3. Поради здравословни и лични причини тримата отсъстваха.

Тържеството завърши с награждаване на призьорите в отделните класове на ретро шампионата: В клас автомобили до 1970 – шампиони са Радослав Радев и Виктор Илиев, до 1985 – шампиони са Николай Ковачев и Росен Колев, в клас Янгтаймери 1 – шампиони са Владимир Димитров и Мими Гюрова, в клас Янгтаймери 2 – шампиони са Димитър Ненов и Станислава Илиева.