Начало Автомобили Honda вече сериозен играч при леките самолети от бизнес-клас

Honda вече сериозен играч при леките самолети от бизнес-клас

53
0

Honda Aircraft обяви, че е получила продуктовия сертификат от Американската Федерална авиационна администрация (FAA). Компанията произвежда HA-420 HondaJet, съвременен лек самолет от бизнес-клас в своя централа в Грийнсбъро, Северна Каролина. 

Производственият сертификат гарантира на Honda Aircraft правото да произвежда, да прави изпитателни полети и да издава сертификати за летателна годност при доставки до клиенти на HondaJet. 

„Това е голямо постижение за нашата компания в качеството й на производител на самолети, и е от голямо значение за увеличаването на производството. Honda Aircraft вече показа своя ангажимент да конструира самолети от най-високо качество, които отговарят на най-строгите изисквания за безопасност”, заяви Мичимаса Фуджино, президент и изпълнителен директор на Honda Aircraft.

Компанията увеличи производството на самолета, след като бе одобрена за сертификата през декември миналата година.

Допълнителна информация ще откриете на www.HondaJet.com.

Honda Aircraft е собственост на американското поделение на японската марка (American Honda Motor Co.). Основана е през 2006 г. и централата й се намира в Северна Каролина, люлка на авиацията в САЩ.