Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колкото по-рано Макларън вземе решение за моторите, толкова по-добре, каза Алонсо

Колкото по-рано Макларън вземе решение за моторите, толкова по-добре, каза Алонсо

45
0
Себастиен Ожие

Фернандо Алонсо не завърши Гран при на Великобритания, а съотборникът му Щофел Вандоорн финишира на границата на топ 10, с което бе сложен край на един труден за целия тим на Макларън уикенд на Силвърстоун.

Испанският пилот бе последен на грида, тъй като отново имаше наказания за смяна на компоненти в агрегата. След надпреварата той сподели, че се надява проблемът да не е нанесъл големи щети, за да може задвижващата система да се използва отново.

Алонсо освен това заяви, че колкото по-бързо Макларън вземе решение какви мотори ще използва през следващия сезон, толкова по-скоро ще може да подреди програмата си. Хонда иска да обсъжда бъдещето си с тима от Уокинг и вероятно във Формула 1 изобщо чак през октомври.

„(Решението) зависи от тима, но колкото по-рано бъде взето, толкова по-добра ще е подготовката за догодина“, коментира Алонсо. „Затова, предполагам, ще се опитат да постигнат решение рано. Аз ще подкрепя отбора при всички положения. Унгария е след две седмици, там вероятно ще имаме добри възможности. Такава е реалността, всичко останало са мечти.“

„Състезанието днес бе трудно. Имахме нов проблем. Мисля, че беше с горивната помпа. Целият уикенд бе сложен при толкова наказания, последна позиция на грида. Не се движех в зоната на точките, така че отпадането не бе толкова болезнено.“

Запитан дали Макларън щеше да върви значително по-добре, ако бе със задвижваща система на Мерцедес или Ферари, Фернандо каза, че не знае.

„Трудно е да се правят предположения. Но мисля, че ясно идентифицирахме какво ни липсва“, допълни испанецът.

Щофел Вандоорн завърши точно извън точките – 11-и. Той съжаляваше, че не стигна до топ 10, но допълни, че все пак открива позитиви от работата през уикенда на Силвърстоун.

„Темпото ни бе много окуражаващо. Наистина бе чудесно да се движим толкова близо до Форс Индии-те и единия Улиямс. Не всичко бе перфектно. Питстопът ми не протече плавно и загубих позиция“, добави белгиецът.