Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Когато напусна Мерцедес, ще напусна и Формула 1, заяви Хамилтън

Когато напусна Мерцедес, ще напусна и Формула 1, заяви Хамилтън

31
0

Люис Хамилтън смята, че екипът на Мерцедес ще бъде неговият последен във Формула 1. По думите на британеца, когато той напусне Сребърните стрели, това ще означава и оттегляне от Гран при като пилот. Люис кара своя 5-и сезон в Мерцедес, като спечели 2 титли през 2014 и 2015 г.

„Гледам и другите отбори, каза Люис. – Наблюдавам Уилямс и си мисля колко страхотно би било един ден да карам за тях и да им помогна да стигнат върха във Формула 1, но аз нямам магическо кълбо. Не знам колко време би отнело това и дали изобщо е възможно, аз просто се възхищавам на Франк Уилямс и на Уилямс като отбор заради историята си (историята на създаването на Уилямс четете в новия брой 207 на списание ClubS1).

Няма друг тим освен Ферари, който винаги ще буди интерес, но в момента се радвам къде се намирам, обичам хората, с които работя и резултатите, които постигаме. Сигурен съм, че няма друг отбор с подобна атмосфера. Няма и друг тим, който да се грижи толкова добре за пилотите си. Ето защо да обърнеш гръб на това и да го оставиш зад себе си би било толкова трудно и затова вероятно когато напусна Мерцедес, ще напусна и F1.“