Начало Лайфстайл Календарът на Пирели за 2017 г. представен официално в Париж

Календарът на Пирели за 2017 г. представен официално в Париж

63
0

Календарът на Пирели за 2017 г. бе представен официално в Париж. Последното издание е дело на един от най-прочутите фотографи в света – Петер Линдберг. Той е единственият фотограф, създал три календара на Пирели. Първият е през 1996 г. и е сниман в пустинята Мираж (пресъхнало езеро в центъра на Мохаве) в Калифорния, а вторият е от 2002 г. и е заснет в студиата на Парамаунт Пикчър в Лос Анжелис. През 2014 г. пък Линдберг в сътрудничество с Патрик Демаршелие засне фотографиите за 50-ата годишнина на календара, излязъл за първи път през 1964 г.

„Във времена, когато жените са представени в медиите и навсякъде другаде като посланици на съвършенство и младост, си помислих, че е важно да напомним на хората за съществуването на една различна красота – по-истинска и реална, неманипулирана от комерсиални или други интереси; красота, която говори за индивидуалност, за куража да си самата себе си и за твоята собствена, лична чувственост…”, обясни Линдберг замисъла зад новото издание на календара.

Избраното от него заглавие е „Emotional” (от англ. – емоционална), за да подчертае идеята „за създаване на календар не около перфектни тела, а съсредоточен върху усещане и емоция, върху глъбините в душите на моделите, които поради този подход са дори по-открити, отколкото ако бяха голи.”

За да представи природната красота и женственост, Линдберг направи портрети на 14 от най-големите актриси в света: Джесика Частейн, Пенеполе Крус, Никол Кидман, Рууни Мара, Хелън Мирън, Джулиан Мур, Лупита Нионг’о, Шарлот Рамплинг, Леа Сейду, Ума Търман, Алиша Викандер, Кейт Уинслет, Робин Райт и Зиу Жанг. Той е включил още Анастасия Игнатова – професор по политическа теория в московския държавен университет.

„Целта ми бе да изобразя жените по различен начин”, разясни още фотографът. „Сторих го, като се свързах с актриси, играли важна роля в живота ми. Доближих се възможно най-много до тях, за да заснема портретите им. Като творец се чувствам длъжен да освободя жените от идеята за вечна младост и съвършенство. Идеалът за перфектна красота, поощряван от обществото, е нещо, което просто не може да бъде постигнато.”

Линдберг засне кадрите между май и юни в Берлин, Лос Анжелис, Ню Йорк, Лондон и на брега на Льо Туке във Франция.

Истории от света на Линдберг и моделите му по време на снимките и подробности за личностите в календара могат да бъдат открити на специалния сайт www.pirellicalendar.com. Посетителят може да разгледа уникални материали от над 50-годишната история на календара чрез филми, интервюта, фотографии и непубликувани досега текстове.