Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Карлос Сайнц: Страхотен тур, изумителен резултат!

Карлос Сайнц: Страхотен тур, изумителен резултат!

93
0
Карлос Сайнц

Карлос Сайнц не криеше щастието си от спечелената шест позиция на стартовата решетка за Гран при на Монако.

„Еха. Просто ЕХА! Чувствам се толкова добре, каква обиколка!”, възкликна испанецът след сесията. „Това определено най-страхотният тур в квалификация през целия сезон – онзи, в който си на границата, в който изпитваш най-голям адреналинов прилив, огромно сърцебиене… А класирането на шеста позиция на такава писта е изумителен резултат! Напълно го заслужаваме след един много труден уикенд.”

„Трябва да кажа, че в Q1 бях малко изненадан от скоростта на автомобилите от средната част на колоната. Изведнъж ни настигнаха и трябваше да се съсредоточим максимално от самото начало – нещо, което не обичам да правя в Монако. Предпочитам да изграждам темпото малко по малко. Но в Q3 направих най-добрата си обиколка за уикенда и съм безкрайно щастлив!”

Сайнц бе убеден, че ще направи и добро състезание, тъй като досега бе бърз и в къси, и в дълги серии от обиколки.

Съотборникът му Данил Квят остана 11-и, което бе разочарование, след като вървеше със скоростта на Карлос в предходните тренировки. Той все пак ще стартира от по-предна позиция – девети, заради наказанията на пилотите на Макларън.

„Нямах късмет с катастрофата, която се случи на финала на Q2. Крайно разочароващо!”, коментира руският пилот. „Скоростта ни бе толкова обещаваща досега, жалко, че изпуснах Q3. Все пак девето място на грида ни дава шанс за точки. Знам, че пистата е съвсем различна, но в Барселона стартирах последен, а финиширах в топ 10, така че ситуацията не е твърде лоша! Няма смисъл да се ядосвам. Просто ще работим упорито, за да се подготвим за надпреварата.”