Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Китайски отбор може да влезе в F1

Китайски отбор може да влезе в F1

53
0
Валтери Ботас

Нов китайски отбор може да влезе във Формула 1 в близко бъдеще. Това стана ясно, след като в търговския регистър на Великобритания бизнес компанията Bronze Fortune Limited е била преименувана на China F1 Racing Team Limited. От ФИА потвърдиха, че това звучи като фирма, която има намерение да заеме място в решетката в F1.

Компанията е ръководена от френския адвокат Мишел Ортс, който се е състезавал преди в шампионати за спортни коли в Европа и Америка. Самият Ортс за момента не е бил открит за коментар за това дали намеренията му за влизане в Гран при са сериозни.

Наскоро президентът на ФИА Жан Тод заяви, че иска да има 12 отбора във Формула 1 в следващите години, като каза, че има желаещи, които искат да влязат в спорта, но бройката им не е голяма. Той обясни, че няма как нов отбор да влезе в F1 за 2018 г.

„Когато сметнем, че е време, ще направим конкурс, заяви Тод на въпрос дали има план за влизане на нови отбори в шампионата. – В момента имаме 10 тима и идеята е да станат 12. Ако имаме 1 или 2 силни кандидати, това може да се случи.”