Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колата ми се държеше много необичайно в Монако, призна Хамилтън

Колата ми се държеше много необичайно в Монако, призна Хамилтън

58
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

Люис Хамилтън заяви, че неговият болид се е държал много необичайно в Монако, като по думите му досега такова нещо не му се е случвало откакто е пилот на Мерцедес – от 2013 г. насам.

Заради проблеми с работата на гумите британецът отпадна още след втората част на квалификацията и стартира едва 12-и в неделя в състезанието. В него той все пак се придвижи до 7-ото място, но бе далеч от съотборника си Ботас, който финишира 4-и.

„Откакто съм пилот на Мерцедес, не съм имал толкова странно усещане с колата, заяви Люис. – Определено беше труден уикенд. Но това не означава, че болидът ни е лош. Просто не направихме добрите настройки. Сега ще се престроим, ще върнем колата към удобните настройки за следващите състезание и ще се опитаме да разберем по-добре как работят гумите ултрасофт. Ще се върнем по-силни.“

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф също каза, че тазгодишният им болид не е толкова силен, колкото миналогодишния, като призна силата на Ферари. „Колата на Ферари работи навсякъде, така че следващите 14 състезания ще са много, много трудни за нас, каза босът.

– Тази година те имат най-силната кола – каквато ние имахме миналата година. В момента W08 не работи на всяка една писта, както Ферари, но колкото повече състезания правим с нея, толкова повече я опознаваме и ставаме по-силни. Все пак взехме точки.“