Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колата ни не е достатъчно конкурентоспособна, липсва й аеропритискане, каза Булие

Колата ни не е достатъчно конкурентоспособна, липсва й аеропритискане, каза Булие

47
0
Дженсън Бътън

– Колата ни не е достатъчно конкурентоспособна, знаем това. Изоставането е последствие основно от недостатъчното аеропритискане – гласеше обобщението на рейсинг директора на Макларън Ерик Булие в края на уикенда за Гран при на Китай.

Пилотите на тима Дженсън Бътън и Кевин Магнусен стартираха от 12-та и 15-та позиция на грида, а на финала бяха 11-ти и 13-ти.

Освен с недостатъчното аеропритискане те трябваше да се борят още с твърде малкото сцепление на предните гуми, които така и не успяваха да загреят достатъчно.

Беше доста трудно състезание. Чувството наподобяваше това от вчерашната квалификация. Просто не можехме да накараме предните гуми да работят, непрекъснато се късаха. Имаме новости, планирани за следващия старт – в Барселона, но те няма да са достатъчни да намалим разликата спрямо най-бързите болиди. Момчетата дават най-доброто от себе си и крайният резултат разочарова всички, особено механиците и хората ни във фабрика, трудещи се толкова упорито – обясни Бътън.

Магнусен призна, че не е можел да направи нищо на пистата заради липсата на аеропритискане. Иначе настройките и усещането зад волана били положителни, каза още датчанинът и продължи:

Ясно е, че трябва да работим упорито, за да оправим проблема. Вярвам, че момчетата в Уокинг правят всичко по силите си и ще се справят скоро.