Начало Рали Крум Дончев на крачка от победата в рали България

Крум Дончев на крачка от победата в рали България

69
0

Екипажът Крум Дончев/Петър Йорданов (Глобул Рали Тим) с Форд Фиеста R5 е на крачка от победата в 45-ото рали България. Състезанието е валидно за ERT (Европейския рали трофей).

От първите 4 специални етапа, Крум спечели три, като преднината му вече е 21,6 сек. пред миналогодишния победител в състезанието Олександър Салюк от Украйна, с Форд Фиеста R5. Салюк спечели само първия днешен етап и намали преднината на Дончев с 2 сек., а след това думата имаше нашия пилот. Дончев вземаше на украинеца по около 3 секунди на всеки етап, включително и на дългия 26 км Еледжик. Така нашият пилот, който спечели ралито през 2008 г., сега е на два етапа и 17 км от победата.

Трети в класирането е турският пилот Ягис Авджи с Мини Купър JCW е на 2:04,2 мин. от Дончев и Салюк. Четвърти е Войчех Щайф със Субару Импреза STI, който е лидер във временното класиране на ERT. На 5-о място е румънецът Себастиан Барбу с Мицубиши Лансер Ево 10, а след го е екипажът на Октан РТ – Антон Титов и Винцшслав Мирчев със Ситроен DS3 R3T. Двамата водят в класирането на автомобилите с две двигателни колела, но водят битка с Мирослав Ангелов – Петър Илиев (Мегапорт) с Рено Клио, които на 7-и.