Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица може да замени Палмър в Рено още на Спа

Кубица може да замени Палмър в Рено още на Спа

130
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица може да се завърне като титулярен пилот за Рено във Формула 1 още за Гран При на Белгия на пистата Спа, съобщава немския Билд.

Според изданието в Рено имат план, според който 32-годишният поляк може да заеме мястото на Джолиън Палмър, който не се представя на ниво от началото на сезона и не е спечелил нито една точка.

След предстоящия уикенд за Гран при на Унгария Кубица ще кара на тестовете на същото трасе на 1 август за Рено с тазгодишния болид.

Именно тези изпитания ще покажат на отбора дали той е наистина готов да се състезава отново. Ако всичко мине без проблеми, Роберт щял да седне в болида на Спа. 

В последните няколко месеца Кубица на 2 пъти прави изпитания за Рено с болида от 2012 г. на Рикардо Тормо и Пол Рикар. Той направи много обиколки и в двата дни, като нямаше проблеми с управлението, а освен това демонстрира отлична скорост и постоянство.

Кубица за последно кара във Формула 1 в състезания през 2010 г. именно за Рено, а след това направи няколко тестови дни през зимата на 201 г., преди да претърпи жестоката си катастрофа на рали в Италия. При нея той нарани тежко дясната си ръка.