Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят ще има среща с шефовете на Ред Бул

Квят ще има среща с шефовете на Ред Бул

49
0

Данил Квят ще има среща с шефовете на Ред Бул, за да бъде обсъдено това, което той направи по време на Гран при на Русия. Това заяви главният съветник в екипа на Биковете Хелмут Марко. Той определи състезанието за тима като „катастрофа”, в което Квят и Рикиардо останаха извън зоната на точките, след инцидента, който руснакът предизвика в първите няколко завоя. Той удари на 2 пъти Себастиан Фетел отзад и причини отпадането на пилота на Ферари. Самият Фетел се удари в Даниел Рикиардо и повреди и неговия автомобил. За провиненията си Данил получи наказание от 10 секунди престой в бокса.

„Квят беше пренавит за това състезание, заяви Хелмут Марко. – Твърде късно спиране и удар в друга кола би било допустимо пред домашната му публика, но това не важи за втората катастрофа. Жалко е, защото той не само провали състезанието на Фетел и Рикиардо, но и своето собствено. Трябваше да направи допълнително спиране в бокса. Беше катастрофален ден на Ред Бул. За разлика от Китай, сега разбирам напълно Фетел. Той е прав.”

Затова дни ще има тежки разговори с Квят, за да е сигурно, че той няма да допусне същите грешки отново. Това обаче ще стане след няколко дни, а не веднага след уикенда, защото в момента емоциите и при двете страни ще са много силни. „Нека да се успокоим малко, заяви още Марко. – Ще говорим през седмицата. Казах вече една дума на Квят по въпроса, а останалото прдстои да му бъде казано.” 

Ексклузивно интервю с Квят четете в новия брой 193 на списание ClubS1