Начало Рали Латвала начело преди последния ден в Корсика

Латвала начело преди последния ден в Корсика

37
0

Яри-Мати Латвала води в рали Корсика преди последния ден от надпреварата, 11-и кръг от първенството във WRC. Пилотът на Фолсваген изпревари в последната 6-а отсечка Елфин Еванс от М-Спорт Форд и поведе в класирането с 2.0 секунди, въпреки проблеми със скоростната кутия. По думите на финландеца, той е имал затруднения при свалянето на предавките. Той обаче стигна без проблеми до сервизния парк, където трансмисията му беше сменена.

Най-бърз в този 6-и пробег беше осигурилият си вече титлата Себастиен Ожие с Фолксваген. Французинът обаче отпадна след края на втория ден заради проблем с превключването на предавките и получи наказание от 10 минути, което го извади от битката за челните позиции.

Самият Еванс водеше през повечето време от деня, но в края загуби темпо и остана разочарован. ”Усещах как колата мърда много и може би моят ритъм не беше толкова добър, колкото вчера“, заяви британецът.

Самотен на 3-ата позиция си намира Андреас Микелсен (+30.8 сек) с третия заводски Фолксваген Поло. След него е Крис Мийк със СИтроен DS3 който успя да се откъсне пред Кевин Ейбринг с Хюндай. Близко до последния е Мадс Остберг със Ситроен на 6-а позиция, следван от Хейдън Падън с Хюндай.