Начало Moto News Лавърти ще кара в MotoGP догодина

Лавърти ще кара в MotoGP догодина

80
0

Юджийн Лавърти може да бъде пилот в MotoGP догодина. Това твърди самият той, след като направи изявление, че казва сбогом на сегашния си отбор в световния шампионат на Супербайк – WSBK.  Ирландецът е готов да отиде в Гран При през 2015 г., след като 6 години бе пилот в WSBK и WSS (Суперспорт).

Лавърти бе на последните състезание в MotoGP, за да подкрепя брат си Майкъл Лавърти, който кара за Paul Bird Motorsport и имаше разговори за вероятното участие в шампионата през 2015 г.

В Мизано той каза: Бях на последните три поредни Гран При. Подкрепях брат си Майкъл, но имах и разговори с някои отбори.Трудно е да се направи сравнение между WSBK и MotoGP, но има някои сериозни възможности. Изглежда доста вероятно да карам в MotoGP, но нищо не е ясно, докато не подпиша договор. На базата на това, което се случва  последните няколко седмици, твърде е възможно да намеря място в шампионата.

В същото време вчера отборът на Лавърти в WSBK пусна съобщение: Voltcom Crescent Suzuki изказва своите благодарности и най-добри пожелания към Юджийн Лавърти, който се подготвя да премине в MotoGP за сезон 2015. Лавърти е талантлив и технически подготвен състезател, постигна два подиума за тима, включително и драматичната победа с мотоциклета си Yoshimura GSX-R в първия старт за сезона на Филип Айлънд.