Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лоу: Очаквам с нетърпение ново предизвикателство

Лоу: Очаквам с нетърпение ново предизвикателство

70
0
Пади Лоу

Тимът на Мерцедес потвърди официално напускането на техническия си шеф Пади Лоу. Различни източници съобщиха по-рано днес, че 54-годишният инженер си е тръгнал от Бракли. Очаква се той да се присъедини към екипа на Уилямс, където да стане шеф на отбора.

„Изкарах три и половина фантастични и невероятно успешни години в Мерцедес, където работих с екип от страхотни хора”, заяви Лоу. „Сега очаквам с нетърпение ново предизвикателство и желая всичко най-добро на Мерцедес.”

Според изявлението на тима от Бракли Лоу е в т.нар. gardening leave (период, през който няма да работи за друг отбор във Формула 1). В краткосрочен план мениджмънтът на екипа нямало да се променя.

„Бордът на компанията желае на Пади всичко хубаво в бъдещите му начинания и му благодари за сериозния принос към постиженията на отбора”, се казва в изявлението на Мерцедес. „В краткосрочен план стабилната ни техническа организация ще продължи да работи под доказаното и утвърдено ръководство на старши директорите ни Алдо Коста (инженерен директор), Марк Елис (отговарящ за представянето), Роб Томас (главен оперативен директор) и Джеф Уилис (технологичен директор).”

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф допълни, че Пади Лоу изигра важна роля за трите поредни дубъла на отбора (през 2014, 2015 и 2016 г.).

„Успехът във Формула 1 не се дължи на отделни хора, а на силата и техническите способности на организацията. Разполагаме с талантливи хора, с които да продължим да печелим успехи и планираме да награждаме постиженията си през 2017 г. и по-нататък”, добави австриецът.

От Мерцедес все още не са обявили кой ще замести Нико Розберг, след като световният шампион за 2016 г. се оттегли от спорта. Смята се, че привличането на Лоу в Уилямс е свързано с това на Валтери Ботас в Мерцедес и вероятно част от сделката за финландския пилот включва освобождаване на инженера по-рано, за да заеме новия си пост в Гроув. За заместник на Пади Лоу се спряга Джеймс Алисън.