Начало Moto News Ливио Супо коментира първата половина на сезон 2014

Ливио Супо коментира първата половина на сезон 2014

72
0

Първата половина на сезон 2014 в MotoGP се разви много добре за екипа на Repsol Honda. Затова шефът на отбора Ливио Супо коментира представянето на тима досега.

Младия шампион в MotoGP Марк Маркес спечели всяко състезание досега през тази година, а неговият съотборник Дани Педроса е редовно на подиума. Затова Супо и целият мениджмънт на тима не могат да не бъдат доволни от представянето на пилотите. Супо говори ентусиазирано за победителя Маркес: Той се справя невероятно! Първото състезание бе най-изненадващото, защото Марк се завърна след лечение на травма и направи само три дни тестове през зимата, докато другите пилоти направиха девет. Така че никой не очакваше от него да спечели. Мислех, че той може да завърши на подиума или в близост до него, но не и да спечели. А той го направи и свърши страхотна работа. Това му даде голям тласък и много самочувствие. След като той не направи някакви грешки, изглежда непобедим. Рано или късно, това ще се случи – някой ще бъде по-силен от него при някои обстоятелства. Ние обаче трябва да сме доволни от това, което той направи.

Също като Маркес, Педроса преподписа нов договор и още две години ще продължи да кара за тима. Супо вярва, че Педроса ще бъде още по-бърз във втората половина на сезон 2014. За представянето на Дани в първите 9 кръга, Супо коментира: Мисля, че представянето му бе повлияно много от проблема с ръката му, преди и след операцията. От тогава той е много последователен и бърз. Затова смятам, че до края на сезона той ще даде на феновете много радости от постиженията си.

За представянето на екипа на Repsol Honda като цяло, италианският мениджър заяви: Колкото повече печелим, толкова повече сме щастливи и намираме мотивация. Много по-трудно да се поддържа висока мотивация, особено когато нещата вървят зле. Когато нещата тръгнат напред по правилния път, както са сега за Марк, тогава е доста лесно и той, и всеки от тима да е мотивиран и да бъде на върха. Мисля, че за пилота е още по-лесно, отколкото за отбора. Атмосферата в отбора е много добра. С Дани са много добри съотборници. Ето защо ние подновихме договора с Дани. Той е един от най-добрите пилоти. Освен това има добри отношения с Марк. А е ужасно трудно да се намерят двама силни пилоти, които за работят заедно толкова добре. Така че ние сме много горди и щастливи от ситуацията.