Начало Рали Латвала и Ожие се изправят срещу Ален, Канкунен, Грьонхолм и Макинен

Латвала и Ожие се изправят срещу Ален, Канкунен, Грьонхолм и Макинен

31
0
Марку Ален,Яри-Мати Латвала

Рали битката за Хелзинки на настоящи пилоти срещу легенди на спорта ще има второ издание след успеха си миналата година. В съботата преди старта на надпреварата в страната, която е кръг от световния шампионат, шампионът Себастиен Ожие и съотборникът му Яри-Мати Латвала ще премерят сили с Марку Ален, Юха Канкунен, Маркус Грьонхолм, Томи Макинен.

Състезанието, което ще има свободна тренировка, квалификации за двата класа пилоти и финал, ще се състои в Хелзинки.

Вече нямаме търпение да участваме в тази битка – коментира спортният директор на Фолксваген Йост Капито. – Подобно забележително събитие в такъв великолепен град е невероятен начин да се промотира рали Финландия. Колко често са се чудили феновете как легенди като Ален и Канкунен ще се справят с днешните WRC коли? На този въпрос ще получим отговор в това безпрецедентно състезание.

Трасето е само 1,65 километра, но по него има доста препятствия. Заедно с Ожие и Латвала ще участват още колегите им Мадс Остберг (Ситроен), Мико Хирвонен (М-Спорт), Тиери Нювил и Юхо Ханинен (Хюндай). Събитието е свободно достъпно, очакват се над 20 000 зрители.

Ще е страхотно да се изправим срещу легендите на ралитата – усмихна се Латвала. – Сигурен съм, че пак ще направим страхотно шоу за феновете. Няма по-добър начин да се загрее за рали Финландия.