Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Liberty Media няма да позволи нова доминация на Мерцедес, смята Хорнер

Liberty Media няма да позволи нова доминация на Мерцедес, смята Хорнер

40
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер смята, че тоталната доминация на Мерцедес във Формула 1 за последните 3 години се е отразила пагубно върху спорта. Според него новите собственици от Liberty Media ще направят необходимото тя да не продължи.

От началото на новата турбоера в спорта с хибридни двигатели Сребърните стрели спечелиха всички титли при пилотите (2 за Хамилтън и 1 за Розберг) и конструкторите и 51 състезания от общо 59.

„Няма да е приятно да видим още три такива години на доминация на Мерцедес, коментира Хорнер пред Гардиън. – Новите собственици от Liberty Media много добре знаят как да предложат шоу. Затова се надяваме на добра и здравословна конкуренция. Ясно е, че няма как да се направи по административен начин.

Но ще бъда изненадан, ако босовете са готови да позволят тотална доминация за още 3 г. Ако Мерцедес отново диктува събитията, ще е лошо за спорта. Как ще се предотврати това – не мога да кажа, не знам. Ще е грешно някой да се препъва административно. Просто останалите трябва да се трудим здраво, за да поставим Мерцедес под напрежение.“