Начало Рали Льоб продължава да води в Каталуня

Льоб продължава да води в Каталуня

41
0

Себастиен Льоб запази силното си темпо в Рали Каталуня и продължи така и във втория ден, доказвайки, че няма равен на асфалт. Французинът завърши деня на 27.7 секунди пред съотборника си в Ситроен, Дани Сордо. Трети на цели 51 секунди е Франсоа Дювал, който е най-добре представящият се състезател на Форд.

Единственото притеснение за Льоб може да е било, когато серията му от етапни победи бе прекъсната последователно от Мико Хирвонен и Дювал в 11-тия и 12-тия етап. След края на деня обаче пилотът на Ситроен призна, че е карал по-спокойно през по-голямата част на следобеда.

Сордо пък настояваше, че е натискал здраво газта, въпреки че реално второто място е идеално за шампионските амбиции на Ситроен.

Форд най-накрая започнаха да се приближават до темпото на Ситроен, но преднината на френските автомобили е прекалено голяма, за да бъде стопявана. И докато при първите четири позиции не изглежда да има много интрига, то не може да се каже същото за ситуацията по-назад.

Урмо Аава със Ситроен се приближи много до петия – Петер Солберг със Субару. Стигна се дотам, че разликата между тях е само 1.4 секунди. Съответно двамата състезатели постепенно се отдалечиха от Крис Аткинсън и Яри-Мати Латвала, които се борят за седмото място.

Челната десетка засега се допълва от Андеас Микелсен и Матю Уилсън с Форд.

Класиране след втория ден в Рали Каталуня:
1. Льоб (Ситроен) 2.22:57.2 ч.
2. Сордо (Ситроен) + 27.7 сек.
3. Дювал (Форд) + 51.4 сек.
4. Хирвонен (Форд) + 1:04.2 мин.
5. Солберг (Субару) + 3:06.9 мин.
6. Аава (Ситроен) + 3:08.3 мин.
7. Аткинсън (Субару) + 3:42.7 мин.
8. Лавала (Форд) + 3:46.1 мин.
9. Микелсен (Форд) + 4:17.2 мин.
10. Уилсън (Форд) + 6:25.8 мин.