Начало WRC News Льоб ще прави тестове за Ситроен в WRC

Льоб ще прави тестове за Ситроен в WRC

48
0
Себастиен Льоб

Легендата на рали спорта Себастиен Льоб ще прави тестове за екипа на Ситроен в WRC. Французинът ще кара автомобила C3 на асфалт следващия месец, като ще се опита да помогне на тима да разбере къде са основните проблеми на колата и какво е нужно те да бъдат решени.

Льоб има 9 титли в световния шампионат и 78 победи, всички спечелени именно за екипа на Ситроен между 2004 и 2012 г. През тази година той кара за Пежо в рали Дакар, а освен това е пилот на марката в световния шампионат по раликрос, където заема 4-о място в генералното класиране при пилотите.

„Със създаването на PSA Motorsport (обединяващ марките Пежо, Ситроен и DS), можем да формираме един голям отбор, каза Льоб. – Състезавайки се в световния шампионат по раликрос и кроскънтри, мога да помогна с опита си на Ситроен в WRC и да видя как технологията се е променила в тази дисциплина.“

Льоб е един от малкото активни пилоти, който е карал кола с активен централен диференциал – област, в която Ситроен имат проблеми с тазгодишния си автомобил C3 WRC.