Начало Moto News Лоренсо карал на тестовете с междинен мотор на Ямаха

Лоренсо карал на тестовете с междинен мотор на Ямаха

50
0

Световният шампион в MotoGP Хорхе Лоренсо призна, че е карал на тестовете на Сепанг с междинен мотор от версиите за 2015 и 2016 г. и в Ямаха не са използвали пълната нова модифицикация. Испанецът имаше значително превъзходство спрямо съперниците си, което достигаше 1 секунда на обиколка дори спрямо съотборника си и 7-кратен първенец Валентино Роси.

„Не сме пробвали много неща по мотора, просто се опитвахме да настроим електрониката и да привикнем към гумите на Мишлен, обясни Лоренсо. – В сряда не тествахме мотора за 2016 г., а се бяхме концентрирали върху хибридната версия от 2015, защото дъжда ни остави малко време. В единствените два пъти, в които пробвах новия мотор, не усетих някакво предимство.”

„Иначе времената говорят сами за себе си, каза още Хорхе. -Една секунда пред всички останали е много и се чувствам страхотно да съм на това място. От Мишлен доставиха много по-добри предни гуми, особено последните две, които пробвах ми дадоха доста голяма увереност – усещането бе много по-близо до това от миналия сезон с Бриджстоун.”

Докато повечето пилоти имаха трудности с новите гуми на Мишлен, Лоренсо беше може би единственият, който заяви, че започва да намира усещане, близко до това от миналата година с японските гуми.