Начало Moto News Лоренсо печели в Чехия, изравни се с Роси на върха

Лоренсо печели в Чехия, изравни се с Роси на върха

39
0

Хорхе Лоренсо с Yamaha спечели убедително Гран при на Чехия от MotoGP и излезе начело в шампионата. Испанецът има равен брой точки със съотборника си Валентино Роси – 211, но Хорхе е с повече победи (5 срещу 3) и това му дава предимство. Роси остана 3-и, като направи странен избор на гуми, с който напрактика нямаше шанс да спечели.

На старта поведе Лоренсо, следван от Маркес с Repsol Honda. Роси изостана до 5-а позиция, но бързо успя да излезе 3-и. Той обаче вече беше изостанал от лидерите на 2 секунди. Тази разлика нарасна на 4 сек след няколко обиколки, а после на близо 6.

Лоренсо беше избрал средно меки предна и задна гума, Маркес средна предна и твърда задна. Докато Роси избра изцяло твърди гуми. Изборът на Доктора явно се оказа доста консервативен и нямаше как да догони лидерите в края на състезанието, когато имаше предимство заради гумите. А отпред Лоренсо започна да се откъсва леко пред шампиона Маркес и го отказа от това да атакува победата. Марк остана втори, но изоставането му от Роси и Лоренсо продължава да е солидно – 52.

Четвърти се класира Андреа Инаноне с Ducati , следван от Дани Педроса с Reposl Honda, който до последния завой водеше битка за 5-ото място с Андреа Довициозо с Ducati.