Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лоши новини за Монца, организаторите не се разбраха с Екълстоун

Лоши новини за Монца, организаторите не се разбраха с Екълстоун

35
0

Състезанието от Формула 1 на пистата Монца е пред сериозната опасност да отпадне от календара. Това стана ясно, след като организаторите на надпреварата не се разбраха с управляващия търговските права в спорта Бърни Екълстоун.

Президентът на Автомобилния клуб на Италия Анджело Дамиани и президентът на Автомобилния клуб на Милано Иван Капели доскоро бяха оптимисти, че споразумение на британския милиардер ще бъде постигнато, след като организаторите бяха подготвили по-добри финансови условия с плащането на по-висока годишна такса от 18 милиона евро за домакинство.

След срещата в Лондон по-рано този месец с Екълстоун обаче е станало ясно, че той не е бил удовлетворен от предложението. Бърни е изразил съмнения относно управлението на прочутата италианска писта и въпросителните около осигуряването на 7 милиона евро за инвестиране в подобряването на съоръженията на трасето в следващите 10 години.

Освен това босът е бил информиран и за нестабилното финансово състояние на компанията SIAS, която се грижи за Монца. Всичко това като цяло не го е убедило, че може да бъде подписан нов контракт с пистата.

Според Motorsport.com Екълстоун е поискал дългосрочни гаранции относно стопанисването и поддържането на пистата и е призовал за нова среща по-късно този месец, за да се придвижи ситуацията напред. Самият Капели е отказал да коментира какво трябва да бъде променено през следващите дни, за да се бъдат проведени нови преговори относно потенциалната сделка.