Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лошото време било причината за катастрофата на Фетел

Лошото време било причината за катастрофата на Фетел

35
0

Лошото време е причинило катастрофата на Себастиан Фетел по време на първия ден от тестовете на гумите на Пирели за мокро на пистата Фиорано миналата седмица. Това обяви спортният директор на Пирели Пол Хембри. Тогава в загряваща обиколка германецът излетя от трасето и преди спускането за левия завой след моста и разби колата си.

А в тима не разполагаха с нужните резервни части, за да оправят модифицираният болид на Скудерията от 2015 г. с по-широки крила и изпитанията не продължиха на следващия ден, когато трябваше да кара третият пилот на тима Антонио Джовинаци.

„Денят бе много студен и условията не бяха нормални за провеждане на тестове, обясни Хембри пред RTL. – Беше само около 4 градуса. На такива температури не е нормално да се провеждат тестове и резултатите нямаше да могат да се анализират на практика.“

За предстоящия сезон доставчикът на гуми трябва да създаде достатъчно добри продукти за болидите, които ще трябва да се справят с по-високите сили на притискане в завоите, като в някои скоростта ще бъде с до 40 км/ч по-голяма.